Handige links

 

Thuisarts.nl
Heeft u een vraag, die niet spoedeisend is, voor de huisarts, kijkt u dan eerst op thuisarts.nl. Op deze site vindt u veel informatie en mogelijk ook het antwoord op uw vraag. Kunt u het antwoord niet vinden, neemt u dan alsnog contact op met uw huisarts. Thuisasrt.nl is gemaakt door huisartsen voor patiënten.  

 

Maagklachten
Heeft u last van maagklachten kijk dan eerst eens op thuisarts.nl bij maagklachten, voordat u medicatie koopt bij de apotheek of drogist. Vaak kunnen maagklachten opgelost worden zonder het gebruik van medicatie. Wist u dat u ook via thuisarts.nl ook de keuzehulp kan invullen om te kijken wat u zelf kunt doen aan uw specifiek maagklachten.

 

Voeding en Kanker
Op de website voedingenkankerinfo.nl vindt u veel informatie met betrekking tot voeding en kanker. Bijvoorbeeld wat u zelf kunt doen om kanker te voorkomen, welke voeding u tijdens de behandeling het beste kan eten en wat u na de behandeling van kanker het beste kan eten om aan te sterken en uw dagelijkse leven weer op te pakken. Hier vindt u het overzicht met alle vragen over voeding en kanker.

 

Geldzorgen?
De gemeente Utrechtse Heuvelrug biedt toeslagen en regelingen voor inwoners met een laag inkomen

Geldzorgen, ze zijn er en bij de één meer dan bij de ander. Het hebben van geldzorgen kan zowel psychische- als lichamelijke klachten veroorzaken. Vaak houden we geldproblemen voor ons zelf, er kan sprake zijn van schaamte. Maar wist u dat juist het delen van geldproblemen u kunnen helpen om deze op te lossen. Binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn verschillende toeslagen en regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld wel de rekeningen, een lidmaatschap of uw zorgkosten betalen. In deze flyer vind u hier meer informatie over.

 

Wilt u persoonlijk advies, kom dan naar één van de inloopspreekuren Grip op Geld, deze worden op verschillende locaties binnen de gemeente gehouden:

  • Amerongen: dinsdag 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek, Allemanswaard 51
  • Doorn: donderdag 10.00-12.00 uur in Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2
  • Driebergen: dinsdag 10.00-11.30 uur in de Bibliotheek, Hoofdstraat 164

Amerongen, Doorn of Driebergen, een afspraak maken is hiervoor niet nodig.

Heeft u het vermoeden dat iemand in uw omgeving geldzorgen heeft en vindt u het moeilijk dit bespreekbaar te maken, hier kunt u informatie vinden hoe u geldzorgen bespreekbaar kunt maken.

 

 


van Lennep
Huisartsenpraktijk

Schippersdreef 4
3972 VA Driebergen

Telefoon:
0343 51 39 09

Fax:
0343 51 42 47

Huisartsenpost Zeist:
088 130 96 10