Coronavirus

Donderdag 16 maart 2023
COVID, hoe nu verder?
Het is niet meer nodig om bij COVID-gerelateerde klachten een zelftest te doen en thuis te blijven. Binnen onze huisartsenpraktijk komen veel patiënten die nog steeds binnen de risicogroep vallen, een verminderde weerstand hebben en bij een COVID besmetting erg ziek kunnen worden.

  • Wanneer u belt met COVID-gerelateerde klachten, vragen wij u voorafgaand aan uw afspraak op de praktijk, thuis een zelftest te doen. Mocht deze positief zijn, dan het dringende verzoek om in de wachtkamer een mondkapje te dragen. U kunt dus WEL naar uw afspraak op de praktijk komen.
  • Bent u patiënt en valt u binnen de risicogroep, heeft u een verminderde weerstand en heeft u een afspraak bij de huisarts. Dan is ons advies om in de wachtkamer een mondkapje te dragen zodat u uzelf beschermt tegen eventuele besmetting.

 

Vrijdag 19 augustus 2022
COVID vaccinatie
Voor vragen over de COVID vaccinatie kunt u contact opnemen met de GGD
(0800 1351). Dit geldt ook voor patiënten die jaarlijks worden opgeroepen voor de griepvaccinatie.

Vrijdag 19-11-2021
Boostervaccin en kindervaccinatie in de leeftijd van 5-11 jaar
Heeft u vragen over het boostervaccin en/of over het vaccineren van kinderen in de leeftijd van 5-11 jaar? Dan verzoeken wij u om contact op te nemen met GGD en NIET met de huisarts. De GGD is op de hoogte van de actuele gang van zaken. Huisartsen in Nederland spelen geen actieve rol in het geven van deze vaccins.

Bewijs van een Corona vaccinatie-, herstel- of testuitslag
Vanaf heden is het mogelijk om een Coronabewijs te verkrijgen met hierop de informatie dat u gevaccineerd bent, hersteld bent of met de uitslag van uw test. Dit bewijs kunt u zowel digitaal als op papier verkrijgen. Voor meer informatie over dit bewijs, verwijzen wij u door naar de website van de Rijksoverheid
Let op: wanneer u reist naar het buitenland, check van ter voren de voorwaarden van het land die u gaat bezoeken. Deze voorwaarden kunnen per land verschillen. Een bijvoorbeeld hiervan is bijv. de geldigheid van een test.

Problemen met het verkrijgen van het bewijs?
• Bent u via onze praktijk gevaccineerd en heeft u problemen met het verkrijgen van het bewijs dat u bent gevaccineerd, neem dan contact op met de praktijk.
• Bent u niet via de praktijk gevaccineerd en heeft u problemen met het verkrijgen van het bewijs dat u bent gevaccineerd, neem dan contact op met de GGD.

Vaccinatie-uitnodiging voor 12 t/m 17-jarigen met medische indicatie
Op donderdag 10 juni 2021, heeft het ministerie van VWS – op advies van de Gezondheidsraad – besloten dat jongeren van 12 tot en met 17 jaar met een kwetsbare gezondheid zich moeten kunnen laten vaccineren. Ook stellen Gezondheidsraad en minister dat “ringvaccinatie” belangrijk is. Dit is de vaccinatie van huisgenoten van 12 jaar en ouder van kinderen of ouders die om medische redenen niet zelf gevaccineerd kunnen worden. De minister heeft aangekondigd dat hij huisartsen vraagt om een deel van deze groep uit te nodigen. Het gaat om kinderen in de bovenstaande leeftijdsgroep die een medische indicatie hebben voor de griepprik en degenen met syndroom van Down.

Op dit moment hebben wij nog inhoudelijke vragen hoe wij moeten voldoen aan deze uitvoeringsvraag met betrekking tot de kinderen uit deze doelgroep die niet automatisch door de huisartsen kunnen worden geselecteerd. Mocht uw kind in de leeftijdscategorie vallen en bent u van mening dat hij of zij in aanmerking komt voor het vaccineren, dan verzoeken wij u om via het patiënten portaal een bericht te sturen naar de praktijk.

Coronavaccinatie
Momenteel zijn er veel vragen omtrent het coronavaccin. Helaas weten wij momenteel nog niet wanneer er vaccins beschikbaar zijn en wanneer deze gevaccineerd worden. U ontvangt vanuit de huisartsenpraktijk een brief als wij u in de huisartsenpraktijk vaccineren hierop staat dan alle informatie. De laatste ontwikkelingen over het coronavaccin kunt u vinden op www.rivm.nl

Verklaring mondkapjes en COVID-vaccinatie
In het nieuws is naar voren gekomen dat de huisarts een verklaring kan afgeven, waarom iemand om medische reden GEEN mondkapje hoeft te dragen. Helaas is dit onjuiste informatie en mogen huisartsen dit soort verklaringen niet afgeven. U kunt als patiënt zelf een verklaring afgeven, dat u , bijvoorbeeld met behulp van dit kaartje (klik hier om te downloaden). Daar is geen arts verklaring voor nodig.

Daarnaast krijgen wij op dit moment de eerste vragen met betrekking tot het vaccineren van COVID-19. Helaas is hier nog niets overbekend, zodra hier meer over bekent is zullen wij dit met u communiceren.

Mondkapjes
Gezien de huidige situatie rond het coronavirus willen we u vragen een mondkapje op te doen als u de praktijk bezoekt. Daarnaast mag u uw handen wassen zodra u binnenkomt, dit kan op de toiletten.

Geen inloopspreekuur
In verband met de Corona uitbraak zal er tot nader orde geen inloopspreekuur zijn en kunt u niet aan de balie terecht zonder een afspraak vooraf. Wij adviseren u zo veel mogelijk gebruik te maken van digitale communicatie bv ‘uwzorgonline-app’ of het zorgportaal via de website ‘www.lennephuisartsen.nl’. Voor mensen die geen digitale mogelijkheden hebben, zal de telefoon bereikbaar zijn. 

Vragen over het coronavirus?
Onze assistenten krijgen regelmatig vragen over het coronavirus. Voor meer informatie en adviezen kunt u de volgende websites raadplegen en hoeft u NIET de huisarts te bellen:

Thuisarts.nl
www.RIVM.nl
• Bij vragen: bel het publieks-informatienummer van de overheid: 0800-1351

Vermoedt u dat u besmet bent? Blijf thuis en volg de instructies van het RIVM. Alleen bij koorts (>38 of bij ouderen met een koortsig gevoel) en hoesten of benauwdheid en verminderde weerstand, neem dan contact op uw huisarts of (buiten kantoortijden) uw huisartsenpost. Ga niet naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Mensen met luchtwegklachten zullen zo veel mogelijk aan het eind van de dag of op het avondspreekuur worden gezien.

Tijdelijke extra LSP (Landelijk Schakelpunt)-inzage
Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.
> lees hier meer over toegang verlenen tot uw medische gegevens tijdens de coronacrisis

van Lennep
Huisartsenpraktijk

Schippersdreef 4
3972 VA Driebergen

Telefoon:
0343 51 39 09

spoednummer:
0343 41 53 60

Fax:
0343 51 42 47

Huisartsenpost Zeist:
088 130 96 10